Новини назад

Консултативен съвет беше създаден към Агенция ВИЗА

23.04.2019

Устойчивото икономическо и социално развитие в българо-румънския трансграничен регион е възможно ако бизнесът, академичните и образователните среди и институциите, работещи в сферата на заетостта и трудовата мобилност работят едни с други. Тази идея стои в основата на проекта ВИЗА и създадената Агенция за трансгранична трудова мобилност към Българо-румънската търговско-промишлена палата.

По време на видеоконферентен мост с участието на представители на работодателски организации, образователни и академични институции, агенции по заетостта и неправителствени организации от България и Румъния беше учреден Консултативен съвет към Агенция ВИЗА. Участниците изразиха готовността си да реализират съвместни действия, които да помогнат за преодоляване на общите за трансграничния регион проблеми. Партньорите подписаха Меморандум, с който се споразумяха да популяризират възможностите за работа и стажове от двете страни на Дунав, да помагат на работодателите да намерят подходящите за тях служители, да обменят информация за заетостта в подкрепата на трудовата мобилност.

Финалното събитие, на което беше учреден Консултативният съвет, беше предшествано от поредната координационна среща на експертите от българо-румънската мрежа, работещи в сферата на заетостта. С тяхна подкрепа от септември 2018 година Агенция ВИЗА предоставя услуги по конкретни казуси на трудовата мобилност между България и Румъния.

Още по темата

Copyright © 2024 VISA

Изберете