Новини назад

Агенция „Виза“ с информационно събитие в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“

08.03.2019

С пълна зала студенти и преподаватели посрещна Стопанска академия „Д.А.Ценов“ Свищов представителите на Българо-румънската търговско-промишлена палата, които изнесоха публичното информационно събитие по въпросите на трансграничната трудова мобилност.

Съветниците в Агенция „Виза“ към БРТПП Десислава Пенчева и Георги Георгиев говориха за предоставяните услуги за кариерно развитие и набиране на персонал от съседната държава. Те показаха промоционалния филм за агенцията и демонстрираха функционалността на специализирания сайт jobsvisa.eu, чрез който могат да се ползват или заявяват услугите.

По време на срещата беше осъществена видео-конферентна връзка с Асоциацията за устойчиво развитие Слатина, Румъния, където по същото време се провеждаше информационно събитие за експерти по развитие на човешките ресурси, в сферата на образованието, представители на малкия и среден бизнес и граждани.

Участниците в Свищов и Слатина имаха възможност да си задават взаимно въпроси за пазара на труда в България и Румъния и да получат компетентни отговори. Бяха дискутирани темите за минималната и средната работна заплата в двете държави, специалните условия при някои икономически сектори, нивата на социалното осигуряване, търсенето на икономисти, изискванията на работодателите към чуждестранните служители и др.

Информационните събития бяха осъществени в рамките на проект „ВИЗА - Агенция за трансгранична трудова мобилност“, финансиран от Програма Интеррег V-A Румъния – България, който се изпълнява от Българо-румънската търговско-промишлена палата с партньор Асоциация за устойчиво развитие Слатина.

Още по темата

Copyright © 2020 VISA

Изберете