Новини назад

Един от пет румънци ще търси нова кариера през 2019

22.01.2019

Двама от петима румънски служители са недоволни от текущата си професионална ситуация и обмислят промяна на работното си място през 2019 г., а всеки пети дори мисли за цялостна промяна в кариерата си, осъзнавайки, че досега е работил в неподходящата сфера. Това са резултати от проучване на популярен румънски онлайн портал за свободни работни места (BestJobs).

Малко над 10% от респондентите са заявили, че възнамеряват да търсят работа в чужбина.

Заплатите са най-важната причина, поради която румънските служители искат да променят работното си място или изцяло кариерата си, последвани от липсата на достатъчно възможности за професионално развитие или необходимостта от смяна на работодателя, работната среда или екипа.

Почти 18% от тези, които мислят за смяна на работата, не се чувстват мотивирани на сегашната си позиция, 14% искат да разполагат с повече свободно време, а 10,7% от анкетираните смятат, че е трудно да напреднат в компанията. Не на последно място, около 27% от анкетираните посочват, че не харесват това, което правят или мислят, че областта, в която работят, не отговаря на техните професионални умения и квалификации.

Още по темата

Copyright © 2019 VISA

Изберете