Обяви за работа

Шофьори на камиони

Добавена на: 17.01.2020

Реф.#: 00019


Фирма: Kim Johansen International Transport A/S

Заплащане: EUR 1550-1750

Месторабота: Дания / Греве / Греве Странд

Икономически сектор: Транспорт и куриерски услуги

Подходяща за: Хора с опит Хора без опит

Необходими езикови познания: Български Английски

Датската компания Kim Johansen Transport, лидер на транспортния пазар в Скандинавия и Европа, търси да наеме шофьори. За фирмата работят над 600 шофьори - българи, румънци, украинци и др. Компанията притежава и около 450 камиона - MAN, Mercedes, Iveco, Scania.

 

Изисквания:
Кандидатът трябва задължително да притежава:
- категория С+Е
- дигитална карта
- професионална компетентност
- ADR
- валидно медицинско и свидетелство за съдимост (може и на български), издадено няколко дни преди кандидатът да отпътува за Дания

 

Работата се състои в извършване на доставки с определен срок. Камионът се движи без да се спира за почивката на шофьора. Местата, на които се извършват смените за почивки , са в повечето случаи квартири или хотели, подсигурени от фирмата. Шофьорът извършва паузата регламентирана в регламент 561 след  което очаква следващия камион.

Голяма част от работата е превозване на т.нар. air cargo. Товари се и се разтоварва на летища, където авиационните власти изискват да се изпращат проверени шофьори. За целта те преминават специално обучение в компанията за поведението им по време на такива превози, свързано с опасността от тероризъм в гражданската авиация.

Камионите се движат в непрекъснат режим като шофьорите се сменят в движение. Няма практика един шофьор да кара един и същи камион. През по-голямата част от времето шофьорът пътува сам, но в определени случаи се пътува и по двойки.

Могат да кандидатстват и шофьори без опит, стига да притежават всички изискуеми документи. При липса на опит, компанията осигурява обучение на новоназначения служител от страна на опитните шофьори в продължение на 2 седмици, след което се прави практически тест. При успешно преминаване на теста, шофьорът пътува с по-опитен колега в продължение на още 2 седмици, за да се адаптира по-добре към работата.

 

Фирмата предлага:
- автопарк в идеално състояние (най-старите камиони са на 3 години, след това се продават и се купуват чисто нови)
- квартири в отлично състояние с интернет, за които компанията покрива разходите
- служебен телефон
- карти за зареждане
- 24-часово дежурство на телефон – при необходимост от спешно техническо обслужване или ремонт на камион, шофьорът може по всяко време да се обади, да опише проблема и да изчака сервиз
- стимулиращо заплащане - за хора без опит заплащането е 1550 евро на месец с увеличение на 4-я и 8-я месец след постъпването на работа. След този период заплатата се индексира веднъж годишно. За опитни шофьори фирмата предлага стартова заплата от 1750 евро, като останалите условия са същите

Copyright © 2019 VISA

Изберете