Новини назад

Все повече хора търсят реализация в ИТ сектора в България

15.07.2019

Най-високата средна заплата в България е в сектора на информационните технологии и телекомуникациите – 2930 лв., според Националния статистически институт. Тя е два пъти по- голяма спрямо средната заплата за страната, която е 1208 лв. Поради тази причина все повече хора търсят развитие и растеж в ИТ сектора, споделят от екипа на кариерното експо за квалифицирани кадри Career Show 2019.

"Работата ни с компании и с квалифицирани кандидати показва, че ИТ секторът расте значително. В преселектирането на кандидати, което правим, търсещите нови възможности в сферата са с 25% повече от миналата година."

споделя Виктория Добринова, Career Show. Бизнесът има нужда от повече от 320 000 квалифицирани работници, над 22% от които ИТ специалисти, показват данни на Агенцията по заетостта. Заради хилядите възможности за развитие, желаещите да специализират в тази област става все по-голямо. Пак по данни на НСИ, изучаващите технически науки в университетите у нас са на второ място по брой, а на пето място от над 30 направления са избралите да изучават ИТ.

Още по темата

Copyright © 2024 VISA

Изберете