Флорентина Трифонова

Флорентина Трифонова идва в България заради семейството си

През 2007 година Флорентина се запознава със съпруга си и взема решение да се премести от Румъния в България. Намира си и работа. Съветва хората, които биха потърсили работа в отсрещната държава, да имат търпение и да търсят, докато намерят подходящо за тях място.

На въпроса на Агенция „Виза“ какво я мотивира да потърси работа в България, тя отговаря:

Фактът, че моето семейство е тук в Русе и трябва да се грижа за две прекрасни малки госпожици, ми дава мотивация да потърся работа.

Днес Флорентина работи на две места, като отскоро е в екипа на една спедиторска фирма. Казва, че трудно би направила сравнение между българските и румънските работодатели, защото от 10 години работи в България.

С близките си и с колегите на работа общува на български, но за разговор с клиентите използва родния си румънски език. С усмивка споделя една от поредицата забавни ситуации, в които е изпадала:

Наскоро ми се случи да говоря с един клиент по телефона и накрая той ми каза, че говоря много добре румънски. Когато му казах, че ми е майчин език, всичко му беше ясно. И това ми се е случвало не само веднъж.


Copyright © 2024 VISA

Изберете