Новини назад

Отворена е регистрацията за събитието „Трудова мобилност през границата"

02.04.2019

Важните отговори на трудните въпроси за наемането и командироването на служители през границата ще дадат експерти по време на информационна среща, организирана от Агенция „Виза“ към Българо-румънска търговско-промишлена палата на 11 април в хотел „Космополитан“ в Русе. Участието в нея е безплатно, но е необходима предварителна регистрация чрез този формуляр.

Лектори от България и Румъния – представители на институции, експерти по трудово и данъчно законодателство, специалисти по възнагражденията и консултанти ще дадат практически съвети за условията за назначаване на персонал в Румъния, както и информация за:

  • конкретни насоки в трудовото и данъчно законодателство, касаещо командироването на служители в рамките на ЕС, както и наемането на персонал от ЕС и трети страни (Украйна, Молдова и т.н.);
  • регистрация по ДДС в Румъния (включително в сферата на онлайн продажбите);
  • възможности за назначаване на български гражданин за управител в румънска фирма; 
  • нива на трудовите възнаграждения в България и Румъния;
  • практически съвети за условията за назначаване на персонал в Румъния и споделяне на опит;

Събитието е насочено към работодатели, които имат бизнес в Румъния или планират да излязат на румънския пазар. Темите, които ще се обсъждат ще бъдат полезни още и за бъдещи предприемачи, специалисти на свободна практика, счетоводители, юристи, финансисти и специалисти по човешки ресурси.

Част от презентациите ще бъдат на румънски език и ще бъде осигурен превод. Програма за събитието вижте тук.

Още по темата

Copyright © 2024 VISA

Изберете