Новини назад

Българите и румънците търсят все повече възможности за повишаване на професионалната квалификация

13.05.2019

Оказва се, че обучението на работното място е много важно както за българите, така и за румънците. Това показват резултатите от две независими проучвания, проведени сред граждани на двете държави.

Огромна част от работещите в България (82.3%) не знаят, че техните работодатели имат законово задължение да осигуряват възможности на своите служители за повишаване на работната им квалификация. 85.8% от анкетираните биха напуснали работната си позиция ако някой друг им предложи същите условия, но добави и възможност за обучение и повишаване на квалификацията. Почти единодушно хората са на мнение, че това би им помогнало по-добре да разгърнат потенциала си.

В същото време 94.3% от румънците заявяват, че биха участвали в курсове за повишаване на професионалната квалификация ако работодателят им поеме разноските. Изненадващото е обаче, че почти 70% от анкетираните казват, че биха взели участие в подобни курсове дори ако те самите трябва да платят за тях. Над 87% от хората биха платили между 100 и 300 евро за придобиване на умения, които биха им помогнали да си намерят по-добра работа.

Още по темата

Copyright © 2020 VISA

Изберете