Новини назад

Кариерни форуми за българи в чужбина

21.01.2019

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще организира кариерни форуми в страни, в които има големи български общности, като за  2019 г. е планирано такива  събития да се проведат в Австрия, Германия, Великобритания и Холандия. Целта на инициативата е български граждани, които учат, живеят и работят в чужбина да се  запознаят с възможностите за стартиране или продължаване на своята професионална реализация в родината, за да могат да вземат информирано решение за завръщане в България. За провеждането на кариерните форуми МТСП ще си партнира с Агенцията по заетостта, сдружение „Български кариерен форум“, общини, работодателски организации, чуждестранни търговски камари и др.

По време на трудовите борси участниците ще могат да осъществят директен контакт с български работодатели и да се запознаят с възможностите за работа в България. Сънародниците ни ще бъдат запознати и с тенденциите на пазара на труда у нас и по-конкретно с перспективите за професионална реализация на младото поколение. Организаторите ще представят предимствата на трудовото и социалното ни законодателство, както и най-актуалното от политиките в подкрепа на младите хора, работещи в България.

Първият за 2019 г. кариерен форум „Австрийските фирми в България като работодател“ ще се проведе на 23 януари във Виена, Австрия. В срещата ще участват водещи австрийски инвеститори в България, които ще разкажат за своята дейност и ще предложат интересни възможности за работа. Събитието се организира от Службата по трудови и социални въпроси на МТСП към посолството на България във Виена и Външноикономическият офис на Стопанската камара на Австрия.

Работните места, които ще бъдат представени, ще дадат възможност на млади специалисти с професионална квалификация, завършили средно или висше образование да открият желаната от тях възможност за работа и развитие. Участващите фирми ще обявят свободни позиции за финансисти, счетоводители, специалисти в областта на човешките ресурси и маркетинга, както и за професионалисти с интереси в сферата на логистиката, компютърните системи и технологиите, производството на хартия и целулоза. Предложенията на бизнеса не са концентрирани само в столицата и големите градове, а на  форума ще присъстват и компании от различни региони на България.

За участие в събитието е необходима регистрация, а актуална информация за него е публикувана тук.

Още по темата

Copyright © 2019 VISA

Изберете