Новини назад

Трансгранична видеоконференция за трудовата мобилност между Румъния и България

09.04.2019

Трансгранично събитие с видеоконферентна връзка на тема "Трудова мобилност през границата" организира Агенция „Виза“ на Българо-румънската търговско-промишлена палата на 11 април, четвъртък, от 9.30 ч. в хотел "Космополитан" в Русе и в същото време – в офиса на Асоциацията за устойчиво развитие Слатина, Румъния.

Да участват в българо-румънската информационна среща са поканени експерти от двете страни, които ще дадат конкретни насоки в трудовото и данъчното законодателство за командироването на служители в Европейския съюз, наемането на персонал от ЕС и трети страни, регистрацията по ДДС в Румъния (включително в сферата на онлайн продажбите), трудовите възнаграждения в България и Румъния. Те ще дадат и практически съвети за условията за назначаване на персонал в Румъния, включително и чужденци – например, какви са възможностите български гражданин да бъде назначен за управител в румънска фирма, както и по други въпроси.

Информационното събитие е насочено основно към български работодатели с бъдещ или съществуващ бизнес на румънския пазар, но форумът е отворен за всички, които искат да научат повече за трудовата мобилност. Участието е безплатно, като се изисква предварителна онлайн регистрация - https://jobsvisa.eu/event-cblm-2019.

На тези, които не могат да участват в срещата, но се интересуват от темата, Агенция Виза е в състояние да предложи компетентни консултации по заявка. Услугите и редът за ползването им са описани в сайта на агенцията на адрес jobsvisa.eu.

Това е третата от поредицата информационни срещи за трансграничната трудова мобилност по инициатива на БРТПП, като предните две бяха във Видин и в Свищов. Те се осъществяват в рамките на проект „ВИЗА - Агенция за трансгранична трудова мобилност“, финансиран от Програма Интеррег V-A Румъния – България.

Още по темата

Copyright © 2024 VISA

Изберете